رله

رله یک نوع کلید الکترومکانیکیه که قطع و وصل شدن آن با تحریکات الکتریکی،مغناطیسی،حرارتی و مکانیکی و … هستش که در ساختارش از دو مدار مستقل از هم تشکیل یافته،یک قسمت کنترلی الکترونیکی و یک سوئیچ برای قطع و وصل جریان با ولتاژ بالا.

از آنجا که رله می‌تواند جریانی قوی‌تر از جریان ورودی را هدایت کند، به معنی وسیع‌تر می‌توان آن را نوعی تقویت کننده نیز دانست.

رله از سیم پیچ و فنر و کنتاکت تشکیل میشه که وقتی سیم پیچ حامل جریان بشه،میدان مغناطیسی ایجاد کرده و این میدان باعث جذب میله شده و به این ترتیب جریان برقرار میشه و هنگامی که جریان قطع بشه،میدان مغناطیسی نیز قطع شده و فنر میله رو به حالت اولیه باز میگردونه که البته در رله های نرمالی اوپن و نرمالی کلوز،روندشون برعکس  هم اند.

رله

همانطور که گفته شد باید در خرید رله،به(NO( normaly open و (NC(normaly close دقت کرد.هنگامی که به سیم پیچ رله ولتاژی اعمال نشده باشه و رله بتونه مانند یه کلید بسته عمل کنه بهش نرمالی کلوز میگن و اگه رله مانند یه کلید مدار باز عمل کنه،نرمالی اوپن میگن.

شکل زیر یه رله ی نرمالی کلوز است که ۵ پایه داره.

طرز کار رله سیم پیچ کلید خودکار
نقش دیود در رله:

هنگامی که منبع ولتاژ رو از مدار باز کنیم(کلید در حالت قطع باشه)،طبق قوانین فیزیک الکتریسته یه ولتاژ در جهت مخالف این قطع ایجاد میشه که باعث تولید جریان در سیم پیچ شده و به مداراتی که به دو پایه سیم پیچ وصلن،صدمه وارد کنن.برای همین یه دیود بر دو سر سیم پیچ وصل میکنن تا جریان لحظه ای تولید شده در خود رله مصرف بشه که اصطلاحا به این دیود،دیود هرزگرد میگن.

در بازار رله های گوناگونی وجود داره که از لحاظ ولتاژ و جریان متفاوتن.این ولتاژ و جریان برای انرژی دار کردن سیم پیچ به کار میره.
هر رله دارای یک ولتاژ مینیمم است که در ولتاژ کمتر از آن سیم پیچ انرژی دار نمی شود.این ولتاژ مینیمم ولتاژ متوقف شدن (pull in) نامیده می شود.
در دیتاشیت هر رله علاوه بر ولتاژ و جریان اسمی که سیم پیچ میتونه کار کنه،ولتاژ و جریانی که کنتاکت رله میتونه قطع و وصل کنه نیز نوشته شده که باید به آن دقت کرد.

رله و انواع انواع رله و سیم پیچ رله سیم پیچ

رله در میکروکنترلر:

برای راه اندازی رله به یه جریانی در حدود ۱۰ میلی آمپر نیاز داریم ولی جریانی خروجی از میکرو کمتر ازین مقداره که باید توسط آی سی ها و یا ترانزیستور این مقدار جریان تقویت بشه برای همین از مدارات زیر استفاده میکنیم.لازم به ذکره که هدف از گذاشتن دیوداینه که ولتاژ القایی توسط سیم پیچ در هنگام خاموش شدن رله رو خنثی کنه.
اگه ولتاژ به روی بیس ترانزیستور بیفته،پایه کلکتور به امیتر وصل شده و مدار تکمیل شده و جریان در سیم پیچ برقرار میشه اما اگه بیس تحریک نشه(بیس زمین بشه) در آنصورت کلکتور به امیتر وصل نمیشه و جریان در مدار سیم پیچ برقرار نمیشه.
رله در مدار - روشن کردن ال ای دی با رله


توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

3 پاسخ به “رله”

  1. درب ضد سرقت ترکیه نیم‌رخ

    سلام.وبسایتتون خیلی خوب و مفیده.به
    کارتون ادامه بدین
    ما در زمینه درب های ضد سرقت و ضد حریق فعالیت
    می کنیم.خوشحال میشوم از وبسایت ما دیدن کنید

  2. متخصص ارتودنسی نیم‌رخ

    ممنون خیلی خوب بود

  3. زگیل تناسلی نیم‌رخ

    سلام میشه لینک داخل مطلبو چک کنید.برای من مشکل داشت.ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *